Naslovnica GOSPODARSTVO Hrvatska do danas ostvarila 82 milijuna noćenja

  Hrvatska do danas ostvarila 82 milijuna noćenja

  Podijeli objavu

  U dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj je prema podacima sustava eVisitor ostvareno 14,4 milijuna dolazaka i 82,6 milijuna noćenja.

  U odnosu na lani to je rast od 42% u dolascima i 28% u noćenjima, dok u odnosu na 2019. navedeno predstavlja 90% rezultata u dolascima i 96% rezultata u noćenjima.

  Najviše noćenja do sada je ostvareno u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru, Zadarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Gledajući po destinacijama najviše je noćenja ostvareno u Rovinju, Dubrovniku, Poreču, Medulinu, Umagu i Splitu. Najviše noćenja do sada ostvarili su gosti s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Poljske.

  U dosadašnjem dijelu kolovoza u Hrvatskoj je prema podacima sustava eVisitor ostvareno 4 milijuna dolazaka i 28 milijuna noćenja. U odnosu na isto razdoblje kolovoza 2019. navedeno predstavlja 89% rezultata u dolascima i 96% rezultata u noćenjima. Najviše noćenja u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno je u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru te u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a gledajući po destinacijama, najviše je noćenja ostvareno u Rovinju, Medulinu, Viru, Poreču, Umagu i Dubrovniku. Najviše noćenja u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvarili su gosti s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Italije i Poljske.

  Trenutno u zemlji boravi 943.000 turista od čega je oko 846.000 stranih. Trenutno imamo najviše gostiju s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Poljske i Austrije. Gledajući po destinacijama trenutno najviše turista boravi u Rovinju, Medulinu, Poreču, Viru i Umagu.

  HRT.hr

  Podijeli objavu