Naslovnica SVIJET Iz skladišta Mercedesa ukrali 100 motora i 500 mjenjača

Iz skladišta Mercedesa ukrali 100 motora i 500 mjenjača

Podijeli objavu
Mercedes-Benz Vierzylinder Premium-Diesel, OM 654, 2016???Mercedes-Benz four cylinder premium diesel, OM 654, 2016

Nakon dvogodišnje policijske istrage, uhićena su dvojica muškaraca koja su provalila u skladište Mercedesa u blizini Stuttgarta. Radi se o državljanima Srbije i Turske, dok je treći osumnjičenik i dalje u bijegu.

Trojac se tereti da je u više navrata ukrao ukupno 100 motora i oko 500 automatskih mjenjača ukupne vrijednosti nekoliko milijuna eura!

U šturom policijskom izvješću navodi se da je serija krađa započela u veljači 2020. godine i da je spomenuti dvojac bio zaposlen u centralnom skladištu tvrtke. U njihovom stanu pronađeno je nekoliko motora i mjenjača, no većinu plijena osumnjičenici su već prodali.

‘Policijski službenici prošloga su utorka uhitili dvojicu osumnjičenika u dobi od 52 i 57 godina koje se sumnjiči da su zajedno s trećim 36-godišnjim osumnjičenim ukrali motore s unutarnjim izgaranjem i automatske mjenjače vrijedne nekoliko milijuna eura‘- stoji u priopćenju.

Kako navodi Automobilwoche, tijekom pretrage prostorija u Esslingenu, Stuttgartu i Schwäbisch Hallu, kao i skladišta u Backnangu, istražitelji su uspjeli pronaći detaljne dokaze, uključujući i dijelove plijena.

Autoklub.hr

Podijeli objavu