Naslovnica POLITIKA Čavara predložio Brotnjaka Mirka Milićevića za suca Ustavnog suda Federacije BiH

Čavara predložio Brotnjaka Mirka Milićevića za suca Ustavnog suda Federacije BiH

Podijeli objavu

Dana 24. kolovoza 2022. godine, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara donio je Odluku o imenovanju sudaca Ustavnog suda Federacije BiH.

Ova Odluka stupa na snagu danom potvrde iste od strane Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i bit će objavljena u Službenim novinama Federacije BiH.

“Danas sam donio Odluku o imenovanju sudaca Ustavnog suda Federacije BiH. Vodio sam računa da se može popuniti Vijeće za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, te da Vijeće može funkcionirati nakon odlaska suca u mirovinu u prvom mjesecu. Žalosti me da je nakon poziva kandidata na razgovor u moj ured nastala hajka koju ne mogu razumjeti. Dopredsjednici su naveli da je neustavno što zovem kandidate na razgovor, ne navodeći koji dio Ustava kršim time. Nedopustivo je i neprihvatljivo napadati instituciju Predsjednika Federacije BiH i rušiti institucije ove države. Presretan sam da sam tijekom tih razgovora upoznao 19 osoba s kojima sam izravno razgovarao. Volio bih da ih mogu sve imenovati, jer su to divne osobe”, kazao je Predsjednik Federacije BiH u obraćanju medijima.

Za suce Istavnog suda BiH predloženi su: Ajša Softić iz reda bošnjačkog naroda, Mirko Milićević iz reda hrvatskog naroda, Branimir Orašanin iz reda srpskog narode, te Dubravko Čampara iz reda ostalih.

Brotnjo.info

Podijeli objavu