Naslovnica GOSPODARSTVO Zapečaćeno 10 objekata, izdano 69 prekršajnih naloga u iznosu od 126 tisuća...

  Zapečaćeno 10 objekata, izdano 69 prekršajnih naloga u iznosu od 126 tisuća KM

  Podijeli objavu

  Porezna uprava Federacije BiH je u dane vikenda na području Neuma, Stoca, Mostara i Jablanice izvršila 124 inspekcijske kontrole tzv. akcije, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost hotelijerstva, izdavanja soba i apartmana, trgovine, ugostiteljstva, pekarstva i ostale uslužne djelatnosti. Cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno.

  U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave su otkrili 49 neprijavljenih radnika, 35 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 19 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 20 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog tijela.

  Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja zapečaćeno je 10 objekata i podneseno je 69 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 126.800 KM.

  Porezna uprava Fedearcije BiH obavještava porezne obveznike KAKO će se aktivnosti inspekcijskog nadzora koje su započete na navedenom području nastaviti i sljedećih dana, uključujući i dane vikenda i poziva porezne obveznike da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

  Porezna uprava zahvaljuje svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje obaveze i poziva sve porezne obveznike da svoje obveze blagovremeno izvršavaju, dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, da prijave svakog radnika i posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima, jer je to najbolji i najsigurniji način poslovanja – poručili su iz PUFBiH.

  Podijeli objavu