Naslovnica DRUŠTVO 11. lipnja započinje 8. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu

11. lipnja započinje 8. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu

Podijeli objavu

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu nastala je 2015. godine na inicijativu branitelja – veterana Domovinskog rata i mladih sa željom da bratovština i njeni članovi budu inicijatori promjena i stvaratelji novih zajedničkih vrijednosti u kršćanskom duhu.

Potreba za ovakvim pothvatom osobito se nadovezuje na svojevrsni zavjet sklopljen tijekom Domovinskog rata između branitelja, hrvatskog naroda i Djevice Marije čijem zagovoru dugujemo zahvalnost za izmoljenu i izvojevanu slobodu.

Pred nama je 8. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu. Hodočašće ove godine započinje 11. lipnja 2022. iz Osijeka i nakon 75 dana hoda cijelom Hrvatskom, završava u Dubrovniku 24. kolovoza 2022.

Ove godine, osim aktualne glavne rute, istaknuli bismo novu jednodnevnu priključnu rutu koja kreće iz najistočnijeg grada Hrvatske, iz Iloka. Ruta je nastala na inicijativu fra Grgura Blaževića, a spojit će se s našom glavnom rutom u Vukovaru.

Osim priključne rute Ilok-Vukovar, inicijativom o. Zdravka Tube , 6. godinu povezujemo Svetište Majke Božje Molvarske s Rekom na glavnoj ruti Marijanskog zavjeta za Domovinu.

Na svom putu zavjetno hodočašće povezuje brojna mjesta molitve i susreta s Kristom, svetišta kao što su marijansko svetište Aljmaš kod Osijeka, Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje u Mariji Bistrici, Majku Božju Sljemensku Kraljicu Hrvata, Zavjetna crkva u spomen poginulima za Domovinu u Zagrebu, Nacionalno svetište sv. Josipa zaštitnika Hrvatske u Karlovcu, Crkva hrvatskih mučenika u Udbini, Gospa Trsatska kod Rijeke, preko Sinja i Međugorja do Dubrovnika, a obuhvaća još mnoga druga bitna mjesta, ali i brojne prirodne kulturne ljepote Lijepe naše.

Kao i ranijih godina, molitveni program na hodočašću obogaćuju svećenici.

Više informacija o datumima prolaska kroz pojedina mjesta te o rutama i dionicama, kao i o prijavi možete pronaći na www.marijanskizavjet.hr

Podijeli objavu