Naslovnica Obavijesti Edukacija i predstavljanje rezultata novog sustav procjene djece s teškoćama i invaliditetom

Edukacija i predstavljanje rezultata novog sustav procjene djece s teškoćama i invaliditetom

Podijeli objavu

U sklopu procesa reforme procjene djece sa teškoćama u HNŽ, multisektorska radna skupina Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, u suradnji s UNICEF-om, u ponedjeljak 11. travnja 2022. godine u 10.30 sati u hotelu „Mostar“ organizira edukaciju za 100 koordinatora koji će biti uključeni u novi sustav procjene djece.

Radna skupina je u proteklom razdoblju izradila novi Pravilnik o procjeni, praćenju i upućivanju djece s teškoćama i invaliditetom, koji je polazna osnova za edukaciju koordinatora iz škola, vrtića, domova zdravlja i centara za socijalni rad iz HNŽ.

Naime, u prosincu 2021. godine Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je utvrdila Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi, kojim se usklađuje sustav procjene, praćenja i upućivanja djece s teškoćama u razvoju ili invaliditetom s Međunarodnom klasifikacijom zdravlja, invaliditeta i funkcioniranja (MKF) koju je razvila Svjetska zdravstvena organizacija. Na taj način HNŽ je postala prva u BiH u kojoj će biti provedeno pilotiranje novoga sustava procjene, praćenja i upućivanja djece s teškoćama i invaliditetom.

Imajući u vidu značajan pozitivan iskorak koji je HNŽ učinila u ovom segmentu, molimo vas da popratite ovaj događaj na kojem će, također, biti predstavljeni dosadašnji rezultati i budući planovi za primjenu novog pristupa.

Podijeli objavu