Naslovnica DRUŠTVO Susret predstavnika MO i OS BiH s predstavnicima središnjih braniteljskih udruga HVO-a

Susret predstavnika MO i OS BiH s predstavnicima središnjih braniteljskih udruga HVO-a

Podijeli objavu

Zamjenik ministra obrane za politiku i planove Mijo Krešić, apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata mons. dr. Tomo Vukšić, zamjenik načelnika Zajedničkog stožera generalbojnik Ivica Jerkić, zamjenik zapovjednika Operativnog zapovjedništva brigadni general Tomo Kolenda te zapovjednik 1. pješačke (gardijske) pukovnije brigadir Martin Pažin upriličili su susret s predstavnicima središnjih braniteljskih udruga HVO.

Tijekom susreta istaknuto je kako članovi i rukovodstva braniteljskih udruga imaju poseban odnos i emocije prema Oružanim snagama BiH, budući da su u ranijem razdoblju dali veliki doprinos nastajanju i razvoju sustava obrane.

Svakako jedna od važnih tema bila je i aktualna politička i sigurnosna situacija te su se sudionici složili da je potrebito učiniti sve kako bi dijalog bio glavno sredstvo postizanja sigurnog okružja i stvaranja što boljih prilika za razvitak i napredak BiH.

Zamjenik ministra obrane upoznao je predstavnike braniteljskih udruga s aktivnostima koje se provode u okviru ministarstva, modernizaciji i jačanju kapaciteta, kao i značaju kojeg Oružane snage BiH imaju u ukupnoj društveno-sigurnosnoj sferi. Također, izraženo je i zadovoljstvo da je sve veći broj mladih koji su zainteresirani za vojni poziv iz sva tri naroda, a što se odrazilo i pri nedavno okončanom natječaju za prijem vojnika, kao i aktualnom javnom pozivu za časnike.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo suradnje braniteljskih udruga i civilnog društva s 1. pješačkom (gardijskom) pukovnijom kao i potpori koju pripadnici Oružanih snaga BiH pružaju i u drugim oblastima. Zamjenik Krešić izvijestio je o planovima Ministarstva obrane za pokretanje neophodnih procedura u iznalaženju sredstava za izgradnju muzeja za sve tri pukovnije.

Predstavnici središnjih braniteljskih udruga, još jednom su naglasili značaj koje je HVO imalo u obrani domovine, kao i u poslijeratnim aktivnostima koje su prethodile današnjim Oružanim snagama BiH.

Sudionici susreta na kraju su naglasili važnost zajedništva i suradnje kao zalog uspješne budućnosti i izgradnje još modernijih Oružanih snaga BiH.
Zamjenik ministra obrane Krešić i vojni biskup Vukšić pozvali su predstavnike i članove braniteljskih udruga da sudjeluju u molitvenom pohodu „Molitva za Domovinu“ koji će biti upriličen 23. listopada 2021. godine na Bobovcu.

mod.gov.ba

Podijeli objavu