Naslovnica POLITIKA Vlast u FBiH danas o uvođenju korona potvrda

Vlast u FBiH danas o uvođenju korona potvrda

Podijeli objavu

Na poziv premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića, u zgradi Vlade se danas će se održati zajednički sastanak s predstavnicima zdravstva u entitetskoj vlasti i županijskim ministrima i premijerima, a jedna od tema će biti i uvođenje korona potvrda.

Ovo pravilo je u europskim zemljama poznatije kao 3G pravilo što znači da svaka osoba prilikom određenih aktivnosti, kao što je boravak mora u zatvorenom prostoru, mora imati dokaz o cijepljenju, testiranju ili da je prebolio/la koronavirus – piše Klix.ba.

Federalni premijer, ministar zdravstva, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH, premijeri svih županija kao i ministri zdravstva i direktori zavoda u tim županijama će sagledati prednosti, mane i izazove koje uvođenje ovog pravila nosi na terenu.

U Europskoj uniji se “korona-certifikat” koristi za putovanja, ulazak u ugostiteljske objekte, trgovačke centre, salone, ordinacije i druge zatvorene objekte, ali i za sportska natjecanja, koncerte i javne događaje na kojioma bude veći broj ljudi – piše Klix.ba.

Podijeli objavu