Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Uz pad temperature slijedi pogoršanje vremena uz obilnu kišu i grmljavinu

Uz pad temperature slijedi pogoršanje vremena uz obilnu kišu i grmljavinu

Podijeli objavu

Tijekom noći i subote u veći dio regije stiže novo pogoršanje vremena uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno je uglavnom na Jadranu, Hercegovini i jugozapadu Bosne moguće jače grmljavinsko nevrijeme.

Očekuje se umjeren i pojačan, na Jadranu, jugu i jugoistoku Hercegovine povremeno jak južnih i jugoistočni smjerova.

Nedjelja će biti promjenjiva tako da će uz povremena suha i stabilna razdoblja i dalje postojati uvjeti za kratkotrajnu kišu i pljuskove ponajprije u većem dijelu Bosne, sjeveru Hercegovine i istoku Hrvatske.

Više suhoga i stabilnog vremena očekuje se na Jadranu, zatim sjeverozapadu i središnjem dijelu Hrvatske i jugu te jugoistoku Hercegovine.

Vjetar će okrenuti na sjeverne i sjeveroistočne smjerove, a na Jadranu i većem dijelu Hercegovine na umjerenu i pojačanu, povremeno jaku buru.

Bit će neobično hladno za ovo doba godine tako da će se temperature u Bosni, kopnenom dijelu Hrvatske i sjeveru Hercegovine kretati uglavnom od 11°C do 18°C. Noćne i jutarnje od 7°C do 13°C.

Na Jadranu, jugu, zapadu i jugoistoku Hercegovine dnevne temperature zraka kretati će se uglavnom od 19°C do 25°C, a noćne i jutarnje od 14°C do 19°C.

Kako se sada čini, početak novog donosi kratkotrajnu stabilizaciju vremena, dok bi njegovom sredinom moglo stići novo pogoršanje vremena. I dalje će biti neobično hladno vrijeme za ovo doba godine – stoji u objavi na facebook stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Podijeli objavu