Naslovnica POLITIKA HNŽ zasad neće pooštravati epidemiološke mjere

HNŽ zasad neće pooštravati epidemiološke mjere

Podijeli objavu

Hercegovačko-neretvanska županija (HNŽ) bilježi najveći broj zaraženih koronavirusom, 296 slučajeva na stotinu tisuća stanovnika. Djelatnici Covid bolnice u Mostaru apeliraju na stanovništvo da izbjegavaju javna i privatna okupljanja, te ograniče kretanje, dok od nadležnih županijskih vlasti traže pooštravanje postojećih epidemioloških mjera.

U Kriznom stožeru HNŽ smatraju kako je poštivanje postojećih mjera dovoljno da se suzbije širenje zaraze koronavirusom. S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, pozivaju građane da poštuju sve propisane mjere zaštite i da se cijepe. Upozoravaju kako je tek deset posto stanovništva u NHŽ cijepljeno. Pa, ipak, ne razmišljaju o pooštravanju epidemioloških mjera.

Pero Pavlović, glasnogovornik Kriznog štaba i Vlade HNŽ

“One mjere koje su donijete na toj razini, na razini Federacije BiH, su mjere koje se primjenjuju i na području naše županije. Ukoliko bi bilo potrebno da se donose neke radikalnije mjere, onda bismo mi kao stožer to učinili. No, u ovom trenutnu, zbog svega sto se događa, nema potrebe donositi neke radikalnije mjere” – donosi BHRT.

Podijeli objavu