Naslovnica POLITIKA Komšićev prijatelj: Nije ispravno da drug Komšić bude član Predsjedništva

Komšićev prijatelj: Nije ispravno da drug Komšić bude član Predsjedništva

Podijeli objavu

Gvardijan Franjevačkog samostana Duha svetoga u Fojnici fra Mirko Majdančić za Deutsche Welle govorio je, uz ostalo, o svom odnosu prema drugom bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, javlja Hrvatski Medijski Servis.

– Treba napraviti osnovne okvire da se svako osjeća dobro. Ovdje je dolazio moj ratni i sadašnji prijatelj Željko Komšić, pa su mi Hrvati psovali mater i spominjali roditelje, šta ja njega imam primat. On je i dalje moj drug, mi smo igrali lopte, mada ja mislim da nije ispravno da on bude član Predsjedništva. Hrvati npr. hoće konja i mi hoćemo da nas konj predstavlja ali mi ga izabrali, kazao je fra Mirko.

Fra Mirko kaže kako je rješenje malo iskrenosti i ljubavi prema onom drugome.

Primjer: Prije nekoliko dana sam prešao preko Rostova, tamo se traži gdje su zakopani pobijeni Hrvati iz Bugojna. Nema šansi da Bošnjaci Bugojna poput Mlače (op. Red.: ratni načelnik Bugojna) ne zna gdje su njihove kosti, kao ni ministar Cikotić. Iskreno bi bilo da kažu, braćo ili polubraćo ili amidžići Hrvati, eno gore iskopajte, odnesite kosti i sahranite ih. E tad bi ja vjerovao da ima želje da nešto gradimo, tad bi Srebrenica bila i Hrvatima sveto mjesto. Ne mogu ja samo svoje žrtve proglasiti svetima. Hajmo ih pronać sve, rekao je fra Mirko.

HMS.ba

Podijeli objavu