Naslovnica POLITIKA VIDEO Martinović: Nadam se da će ova poruka imati odjek kad je...

VIDEO Martinović: Nadam se da će ova poruka imati odjek kad je u pitanju i Izborni zakon

Podijeli objavu

Usvajanjem ukupno šest amandmana na Ustav Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), riješena su goruća i najvažnija pitanja, a to su konstitutivnost srpskog naroda, ravnopravna upotreba jezika i pisama, te ravnopravno sudjelovanje u donošenju odluka za zakone i uredbe.

Zamjenik predsjedatelja Skupštine HNŽ-a Tomislav Martinović napomenuo je kako je većina hrvatskih zastupnika u Skupštini pokrenula pitanje donošenja amandmana na Ustav koji se tiču konstitutivnosti srpskog naroda.

-Ovo je nastavak neke konzistentnosti naše politike koja ide u pravcu da se svi konstitutivni narodi jednako i ravnopravno osjećaju na svakom djeliću teritorija Bosne i Hercegovine i da mogu jednako konzumirati sva svoja prava koja im takva ustavna pozicija donosi. To samo po sebi znači da smo u to pitanje uključili i problem legitimnog predstavljanja i zastupanja, i nadamo se da će ova današnja dobra poruka iz Mostara i HNŽ-a imati malo širi odjek i da će se čuti malo dalje kada su u pitanju i izmjene Izbornog zakona, te da ćemo u tom pravcu biti apsolutno i potpuno dosljedni, te osigurati predstavnicima konstitutivnih naroda da sami upravljaju svojom političkom sudbinom – istaknuo je Martinović.

Podijeli objavu