Naslovnica POLITIKA Milanović sa slovenskim i austrijskim predsjednikom o Hrvatima u BiH

Milanović sa slovenskim i austrijskim predsjednikom o Hrvatima u BiH

Podijeli objavu

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na trilateralnom sastanku šefova država Republike Austrije, Republike Slovenije i Republike Hrvatske u Kostanjevici na Krki u Republici Sloveniji.

Nakon sastanka s predsjednikom Republike Austrije Alexanderom Van der Bellenom i predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom predsjednik Milanović rekao je da na sastanku predsjednike upoznao sa svojim radnim posjetom Bosni i Hercegovini i problemima koji tamo trenutno postoje za hrvatski narod i njihovo pravo glasa.

„Naime u Europi je nešto zajedničko u pogledu Bosne i Hercegovine, to je totalno, ili vrlo slabo znanje, ili veliko neznanje. Slovenija zbog svojih razloga, Austrija opet zbog svojih, ali čelni ljudi u tim država znaju malo više. Naravno da ne mogu znati detalje.

U ovom slučaju, za pravo hrvatskih građana odnosno pripadnika hrvatske etničke zajednice, jedne od triju konstitutivnih zajednica u Bosni i Hercegovini da sami biraju svoje predstavnike, a da to ne rade predstavnici drugih naroda“, rekao je predsjednik Milanović – priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Podijeli objavu