Naslovnica KULTURA Međunarodna večer folklora 24. i 25. srpnja u Vionici

Međunarodna večer folklora 24. i 25. srpnja u Vionici

Podijeli objavu

Nakon višemjesečne stanke uzrokovane koronavirusom, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Sv. Marko Vionica vraća se svojoj publici.

Prošli vikend nastupili su na 3. Etno festivalu ” Moj Ivane – Kupres 2021.” gdje su se uspješno predstavili publici i uživali pokazujući ljepote tradicijske umjetnosti, što je publika pozdravljala velikim i nesebičnim pljeskom.

Društvo ove godine obilježava 10 godina svoga rada i postojanja te cijelu godinu planiraju provesti u slavljeničkom ozračju. Tijekom protekloga desetljeća članovi HKUD-a su nesebično istraživali, sakupljali, čuvali, prenosili na mlađe te publici s velikim žarom i ushićenjem pokazivali bogatu hrvatsku glazbenu i plesnu tradiciju, što će nastaviti i dalje činiti.

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Sv. Marko i ove godine organizira već tradicionalno X. Međunarodnu večer folklora ” Vionica 2021.”

Manifestacija će se održati 24. i 25. srpnja s bogatim kulturnim sadržajem gdje će publika dobiti raznovrsnu razglednicu tradicijske plesne baštine BiH, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

“Također nam je čast najaviti kako će voditelj manifestacije biti poznato televizijsko i zaštitno lice svih etno festivala kao i posebni zaljubljenik i čuvar tradicijske kulture gosp. Branko Uvodić. Osim bogatog kulturnog i zabavnog programa očekuje vas i vrijedna tombola.” – poručuju organizatori koji pozivaju sve Brotnjake i žitelje susjednih općina da 24. i 25. srpnja dođu na Vionicu i zajedno s njima uživaju u bogatom kuturno- zabavnom programu.

Brotnjo.info

Podijeli objavu