Naslovnica POLITIKA Izmjenama Ustava HNŽ do formiranja lokalnih turističkih zajednica

Izmjenama Ustava HNŽ do formiranja lokalnih turističkih zajednica

Podijeli objavu

Na današnjoj sjednici ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a na Dnevnom redu našla se rasprava o Nacrtu novog Ustava Hercegovačko-neretvanske županije i prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turističkim zajednicama i unaprjeđenju turizma u HNŽ.

Izlagači su detaljno je obrazložili svaki članak Nacrta novog Ustava, istaknuvši da je konačno došlo vrijeme da se za promjenu Ustava, te da se isti detaljno `pročistiti`, jer kako je navedeno veliki dio članaka se godinama ne koristi, a postoji niz amandmana koje bi trebalo uvrstiti u isti. Posebno je naglašeno ugrađivanje u Ustav Srba kao konstitutivnog naroda na području HNŽ-a.

Također, iznesen je prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turističkim zajednicama i unaprjeđenju turizma u HNŽ. Kroz raspravu ovaj Prijedlog podržan je od stane županijskog odbora.

Zaključeno je kako turizam u HNŽ-u postaje jedna od glavnih gospodarskih grana, te kako će formiranje lokalnih turističkih zajednica dodatno pomoći svima onima koji se bave turističko-ugostiteljskim uslugama.

Podijeli objavu