Naslovnica DRUŠTVO Testiranja na koronavirus PCR metodom mogu se napraviti samo u SKB Mostar

Testiranja na koronavirus PCR metodom mogu se napraviti samo u SKB Mostar

Podijeli objavu

Zadnjih tjedana sve je više oglasa u kojima razne privatne zdravstvene ustanove nude testiranja na koronavirus.

Ovaj posao je donosi dobru zaradu jer je cijena testiranja nekoliko stotina maraka, a ljudi kada su u panici i strahu ne pitaju puno za cijenu.

Ipak, postavlja se pitanje tko testira, kako testira i koliko su relevantni takvi testovi. Odgovor na ovo pitanje možemo pronaći u jučerašnjem priopćenju SKB Mostar čiji dio ponovo prenosimo u cijelosti:

Klinički zavod za mikrobiologiju nastavlja sa svakodnevnim testiranjima na COVID-19 medicinski indiciranih pacijenata, a pored toga obavlja i tzv. komercijalna testiranja na COVID- 19 za osobe koje putuju u inozemstvo, a čija je cijena prihvaćena sukladno preporuci važećeg cjenika zdravstvenih usluga Federalnog zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH (ukupna cijena molekularnog testa COVID-19 je 215,20 KM).

Smatramo važnim za istaknuti da se na području Hercegovine jedino u SKB Mostar obavljaju testiranja PCR metodom čiji se rezultati smatraju apsolutno i jedino relevantnim kao pokazatelj prisutnosti virusa u organizmu te su kao takvi mjerodavni za putovanja u inozemstvo – naveli su iz mostarske bolnice.

Znači, ako se već testirate, onda to činite u instituciji koja vam može dati priznate rezultate.

RTV-HB.com

Podijeli objavu