Naslovnica Obavijesti Ukinuta zabrana kretanja za mlađe od 18 i starije od 65 godina

Ukinuta zabrana kretanja za mlađe od 18 i starije od 65 godina

Podijeli objavu

Federalni stožer civilne zaštite danas je donio odluku kako neće produžiti ograničenje kretanja osobama mlađim od 18 i 65 godina. Ta naredba će sutra (petak) prestataje vrijediti.

Do danas maloljetnici i umirovljenici su imali određene dane kada su mogli izlaziti na ulice odnosno tri puta tjedno. Od sutra za njih se život vraća u normalu. Ista odluka od danas vrijedi i za stanovnike Republike Srpske.

Od sutra je u FBiH dozvoljeno i sportašima vraćanje u trenažni proces uz izuzetak javnih bazena i kupališta. Kako doznaje Klix.ba sportskim kolektivima će biti izdate posebne preporuke kojih će se morati pridržavati u sljedećem razdoblju kako se ne bi narušila epidemiološka slika.

Također se dozvoljava i rad teretana i rekreacijskih centara.

Federalni stožer je sukladno povoljnoj epidemiološkoj situaciji dozvolio rad kinima, bibliotekama, muzejima, galerijama i koncertnim dvoranama.

U ovim zatvorenim prostorima rad je dozvoljen uz osiguranje prostora od 10 kvadratnih metara za svaku osobu koja boravi unutar objekta dok broj osoba nije ograničen.

Ono što je važno istaknuti da će se svi morati pridržavati dobro poznatih epidemioloških mjera poput socijalne distance, nošenja zaštitnih maski, redovitog održavanja higijene i sl – piše Klix.ba

Podijeli objavu