Naslovnica ZANIMLJIVOSTI VIDEO Svjetski je dan Crvenog križa

  VIDEO Svjetski je dan Crvenog križa

  Podijeli objavu

  Diljem svijeta 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je na taj dan rođen.

  Svjetskim danom Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca započinje Tjedan Crvenoga križa koji traje do 15. svibnja. U tom Tjednu organizacije Crvenoga križa diljem BiH provodit će brojne korisne aktivnosti kako bi se građani upoznali s djelovanjem Crvenog križa i njegovi 79 organizacija koje djeluju u BiH.

  U skladu sa preporukama Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, ovaj tjedan posvećen je promociji organizacija Crvenog križa pod sloganom „SVI SMO CRVENI“.

  Crveni križ Federacije BiH je izradio markice za građanstvo u apoenima od 0,50 KM i pošte u apoenima od 0,20 KM i proslijedio ih Crvenom križu Čitluk, ali u mnogo manjem tiražu, zbog činjenice da škole ne rade i da nije moguća distribucija markica u školama. Također je za aktivnosti u Tjednu Crvenog križa otisnuo prigodan plakat. Tijekom dana polijepili smo pred ulaze škola i KIC-a Čitluk tiskane primjerke plakata.

  Pozivamo vas da kupnjom markica donirate na humanitarni račun za Covid-19.

  Sve druge aktivnosti bit će usmjerene na on line promociju organizacije Crvenog križa Čitluk, F CK BiH, DCK BiH i Međunarodnog društva Crvenog križa.

  U tu svrhu izrađen je videozapis koji se odnosi na poruku #svismocrveni.

  Ovim videozapisom i prigodnim plakatom pozivamo građanstvo da daju svoj doprinos pozivom na humanitarni broj i uplatom određenog, skromnog iznosa na naš žiro račun broj; 3381202200319591 (KM) kod UniCredit Bank d.d., i 1610000179230015 (KM) kod Raiffeisen Bank d. o. BiH, opis/svrha plaćanja: COVID-19, Adresa: CRVENI KRIŽ ČITLUK, Kralja Tomislava 85, 88260 Čitluk, da na taj način budu dio nas.

  Crveni križ Čitluk

  Podijeli objavu