Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE U planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolniku

U planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolniku

Podijeli objavu

Na dionicama cesta u višim planinskim predjelima upozorava se mjestimično ugaženi snjeg i led na kolniku.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo sjever – Lepenica na lokaciji Treševine promet je preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica – Nemila) u vremenu od 05:00 do 21:00 sat promet će se odvijati dvosmjerno. Od 21:00 do 00:30 sati promet će se odvijati jednim prometnim trakom naizmjenično, dok će u vremenu od 00:30 do 05:00 sati promet kroz tunel biti obustavljen.

Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica – Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Zbog radova na dionici M-16 Jajce – Crna Rijeka u mjestu Zdaljevac, promet se u vremenu od 07:00 do 16:00 sati obustavlja po 30 minuta uz 15 minutno propuštanje vozila. Od 16:00 sati promet se odvija jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

  • M-1.8 Srebrenik – Orašje (tunel Ormanica),
  • M-5 Lanište – Ključ,
  • M-6 Masline – Stolac,
  • M-16.2 Uskoplje – Prozor,
  • M-17 Mostar – Jablanica, Buna – Tasovčići,
  • M-18 Kladanj – Stupari.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik (Podpeć) i M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova na dionici R-412 Crna Rijeka – Bjelajce promet će biti obustavljen svaki dan u vremenu od 09:00 do 15:00 sati osim nedjelje.

Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na pravce Kola – Stričići – Čađavica – Mrkonjić Grad i Crna Rijeka – Jajce – Mrkonjić Grad.

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Na području FBiH na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, a od 18:00 sati do 05:00 sati potpuna je zabrana kretanja. Na području RS-a zabrana je kretanja starijim od 65 godina, a potpuna zabrana kretanja je od 20:00 sati do 05:00 sati.

Zbog koronavirusa granični prijelazi sa Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane, strance koji imaju prijavljen boravak i vozače teretnih vozila.

Granični prijelazi sa Hrvatskom i Srbijom zatvoreni su za sve, izuzev graničnih prijelaza koji su otvoreni samo za robni promet, i to granični prijelazi sa Hrvatskom Bijača, Gradiška i Šamac, te granični prijelazi sa Srbijom Karakaj, Vardište i Rača.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.

Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

 

Podijeli objavu