Naslovnica GOSPODARSTVO Horvat: Plaće u javnom sektoru će se rezati, stradat će svi aspekti...

  Horvat: Plaće u javnom sektoru će se rezati, stradat će svi aspekti gospodarstva

  Podijeli objavu

  Ministar gospodarstva Darko Horvat u RTL Direktu govorio je o mjerama koje će uvesti Vlada kako bi poduzetnicima pomogla u borbi protiv utjecaja epidemije koronavirusa na gospodarstvo. 

  “Hrvatska nije otok i ona je dio jednog problema koji se prelio iz našega okruženja. Svjesni činjenice što se zbiva, u kontinuiranom razgovoru s poduzetnicima slušam stvarne i realne probleme i predlažemo realne i provedive mjere”, kazao je Horvat

  “Kada pogledamo što se dogodilo Italiji, što se događa Španjolskoj i uređenim gospodarstvima kao što su Njemačka i Austrija, koje u ovom trenutku trpe daleko veće posljedice nego što sada je u Hrvatskoj, ne bih volio biti prognostičar nekakvih čudnih ili teških okolnosti, ali sam svjestan činjenice od prvog dana, da će gospodarski ponor u Hrvatskoj biti, da će stradati gotovo svi aspekti hrvatskog gospodarstva”, kazao je Horvat i dodao da po sustavu fiskalizacije neki segmenti gospodarstva u krizi bilježe dobre parametre poslovanja.

  Odgovorio je hoće li razmišljati i o smanjenju plaća o javnom sektoru

  “U ovom trenutku i takva solucija je u procesu analize i razrade. Ako druge metode neće biti i plaće u javnom sektoru će se rezati”, rekao je Horvat te dodao kako će horizontalnom mjerom ići i prema javnom sektoru, kao što su išli i prema realnom sektoru. Na pitanje očekuje li otpore, rekao je da je siguran da su građani svjesni situacije u kojoj bi Hrvatska se mogli naći, ako kriza potraje tri ili četiri mjeseca.

  RTL.hr

  Podijeli objavu