Naslovnica Nekategorizirano Koronavirus – bez panike! Pacijent u Zagrebu više nema temperaturu, dobro se...

Koronavirus – bez panike! Pacijent u Zagrebu više nema temperaturu, dobro se osjeća!

Podijeli objavu

Ovo je bilo prvo jutro da nisam imao temperaturu, a ni inače nisam imao neku visoku. Nije uopće prelazila 38 stupnjeva. Dobro se osjećam, bolje nego kad sam prije znao biti prehlađen. Brat još ima temperaturu, no on kaska za mnom nekih dva dana pa je to i očekivano, kaže za 24sata.hr prvi pacijent karantene, Zagrepčanin koji se u Milanu na utakmici Lige prvaka zarazio korona virusom.

Opisao je i o čemu je razmišljao kada je doznao da je pozitivan na koronu.

– Iskreno cijelo vrijeme sam se ja osjećao prilično dobro i nisam se bojao niti u jednom trenutku. Nisam paničario ni razmišljao kao “au pa ljudi umiru od toga” jer naprosto nisam bio loše. Nisam imao niti imam nikakve respiratorne probleme, ne kašljem, ne boli me grlo, pluća su mi čista. No brinuo sam se za mamu, bake, djedove, kolege u firmi – kaže nam prvi pacijent koji se s bratom nalazi u izolaciji u bolnici Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

– Pratimo sve što se piše i javlja vezano za koronu pa sam negdje vidio da je objavljeno kako je majka moje djevojke doktorica koja me prva pregledala i da ona ima simptome. Dakle, to nije istina. Majka djevojke jest doktorica, no nisam je vidio, niti me ona pregledavala niti ima simptome – dodao je.

Djevojka koja je bila s njim u Milanu gdje su putovali autobusom, dva puta je testirana i oba nalaza su negativna.

– Ona nema simptome niti temperaturu, osim što joj se malo bila digla od stresa kada sam joj javio da sam zaražen – rekao je pacijent.

Prijatelji i kolege mu se stalno javljaju i pomažu mu kratiti vrijeme te odagnati malo misli od korone. No virus je ipak top tema pa smo pretpostavili da se i šale na račun korone.

– O da, dosjetljivi su svi, smislili su nebrojeno viceva. Jedni mi pišu da mora da sam nešto gadno zaribao kada nisam uspio curu zaraziti. Drugi kažu da je kriv Dinamo, jer da nije primio dva gola od Šahtara ja ne bih završio u Milanu… Ma ima toga – dodaje nasmijano. S bratom blizancem kaže prolazi sve životne nedaće.

– Cijeli život smo skupa i prolazimo sve skupa, samo nas je nakratko bila odvojila korona. No ne zadugo – rekao je.

Kako je ovo tek jedan u nizu problema koji prolaze zajedno pitali smo čega se na prvu sjeti kad su nedaće s bratom na tapeti, pa kaže: “Au pa od vrtića do fakulteta. Zajedno smo i studirali pa smo i sve probleme oko ispita zajedno prolazili.”

24sata.hr

Podijeli objavu