Naslovnica GOSPODARSTVO ‘Teuta Trnjak’ Vinarije Čitluk šampion među crvenim vinima na sajmu u Beogradu

‘Teuta Trnjak’ Vinarije Čitluk šampion među crvenim vinima na sajmu u Beogradu

Podijeli objavu

Na jednoj od najvećih regionalnih sajamskih manifestacija vina i vinske opreme „Sajam vina BeoWine“ koji se održava u glavnom gradu Srbije nastupilo je 118 izlagača iz 10 država regije.

U sklopu Sajma održano je ocijenjivanje vina “Beowine Challenge Cup 2020.”, a stručni žiri je ocijenio 161 vino iz 50 vinarija iz zemlje organizatora sajma i zemalja u okruženju.

Zlatnu medalju i titulu šampiona među crvenim vinima s 91. osvojenim bodom odnijela je Teuta Trnjak, berba 2017., Vinarije Čitluk. Priznanje je preuzeo direktor naše najveće vinarije Željko Nakić.

Žiri koji je ocjenjivao vina sastavljen je od priznatih i stručnih ocenjivača, enologa i degustatora s liste ocenjivača OIV, s prostora bivših republika, koji su objektivno i nepristrano ocijenjivali kvalitetu sajamskih vina „na slijepo“, a činili su ga prof. dr Bernard Кozina (BiH), dr Ana-Marija Jagatić (Hrvatska), dr Vesna Maraš (Crna Gora), Dr. Violeta Ivanova Petropulos (Makedonija), Miroslav Radojčin (Srbija) i Elena Bogeva (Makedonija, dok je povjerenstvom predjedavao prof. dr Vladimir Puškaš sa Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu.

Brotnjo.info

Podijeli objavu