Naslovnica DRUŠTVO U Ljubuškom svečano otkriven “spomenik majci”

U Ljubuškom svečano otkriven “spomenik majci”

Podijeli objavu

U podne ispred zgrade Gradske uprave u Ljubuškom upriličeno je svečano otkrivanje spomenika pod nazivom “SPOMENIK MAJCI” autora Stjepana Skoke.

Svim prisutnima koji svjedoče u trenuci sjećanja, ponosa, radosti i trenucima emocija obratio se gradonačelnik Nevenko Barbarić kazavši pritom: „Pri spomenu majke kao izvora života one životne zvijezde vodilje koju krasi posvećenost dobru, posvećenost svojoj obitelji, svojoj vjeri i svojoj Katoličkoj crkvi. Još puno toga lijepoga i vrijednoga mogli bi nabrajati spominjući majku te bi mogli iščitati promatrajući ovaj prekrasan spomenik“ – piše Ljportal.com.

U ime Udruge potomaka udovica 2. svjetskog rata i poraća Ljubuški koja je idejni začetnik gradnje spomenika obrati se njen predsjednik Tomislav Dugandžić.

Prema njegovim riječima, ideja podizanja spomenika u čast udovicama II. svjetskog rata i poraća potekla je od Ante Milasa, koji je imao samo dvije godine kada mu je otac poginuo 1945.godine. Većinu života Ante je svjedočio o životnim teškoćama i nedaćama s kojima su se susretale njegova majka i još 757 istinskih heroina iz Ijubuškoga kraja te  2.227 djece siročadi koji su ostali bez oca.

„Samo da znaš prijatelju Ante, iako si sklopio oči znam i vjerujem u Boga da ćeš biti sretan kad ugledaš „Spomenik majci” kojeg si nastojao za života podići našim Majkama, kao što si sada zasigurno u zagrljaju Majke nebeske,tako prešućena priča neće biti više prešućena u kojoj su pohranjene mnoge sudbine majki i djece“ kazao je Dugandžić.

Spomenik je blagoslovio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini Luigi Pezzuto uz nazočnost brojnih političkih dužnosnika Hrvata u BiH.

Ljportal.com

Podijeli objavu