Naslovnica GOSPODARSTVO FOTO: Vinari okupljeni oko Blaž Enology na studijskom putovanju u Francuskoj

  FOTO: Vinari okupljeni oko Blaž Enology na studijskom putovanju u Francuskoj

  Podijeli objavu

  Predstavnici vinarskog sektora Bosne i Hercegovine, okupljeni oko vinarske platforme “Blaž Enology” ovih dana su na studijskom putovanju u Francuskoj.

  Primarni cilj posjete je uvid u najnovija tehnološka dostignuća proizvodnje vina i vinarske opreme, posebice s aspekta marketinga vina i žestokih pića.

  “Prva dva dana sudjelovali smo na sajmu vina Wine Paris-Inexpo Paris na kojemu je nekoliko tisuća izlagača izložilo svoja vina i žestoka pića. U izravnom kontaktu s izlagačima nastojali smo prikupiti informacije koje bi imale pozitivan učinak na razvoj vinarskog sektora BiH” – doznajemo od Andrije Vasilja.

  Za zadnja tri dana planirana je posjeta vinarijama i chateau-ima na području Bordeaux-a, tvornici za izradu bačava, muzeju vina u Bordeaux-u kao i Institutu za vino i vinigradarstvo.

  “Iskreno se nadamo da ćemo sva pozitivna iskustva ove posjete uspješno implementirati u vinarskoj industriji BiH. Posebnu zahvalnost želimo iskazati g-dinu Mariu Čuli iz Mostara, studentu Instituta za vino u Bordeaux-u, koji je cijeloj grupi na raspolaganju kao domaćin ove studijske posjete” – rekao Vasilj za Brotnjo.info.

  Sudionici posjete su predstavnici poduzeća i vinari: Hercegovina vino d.d. Mostar, Hepok d.d. Mostar, Vinarija Čitluk d.d. Čitluk, AG Međugorje d.o.o. – Carska Vina , Podrumi Andrija d.o.o, Podrum Tolj, Podrum Vilinka, Vina Zadro d.o.o, CO Trink d.o.o., FAZ Mostar i BLAŽ Enology.

  Brotnjo.info

  Podijeli objavu