Naslovnica GOSPODARSTVO BLAŽ Enology privukao pažnju na Sarajevu Wine Festivalu

  BLAŽ Enology privukao pažnju na Sarajevu Wine Festivalu

  Podijeli objavu

  Sinoć je u sarajevskom hotelu „Holiday“ počeo dvodnevni, trinaesti po redu Međunarodni festival vina i gastronomije ‘Sarajevo Wine Fest 2020.’

  Stanovnici glavnog grada, ali i drugi gosti su iskazali veliki interes za ovu jedinstvenu manifestaciju na kojoj mogu degustirati vrhunska vina i pića, te ponešto iz ponude gastronomskih delicija i specijaliteta.

  Festival je otvoren u 17 sati, a već u prva tri sata trajanja okupio je preko 500 posjetitelja, što, prema riječima organizatora, naslućuje kako će ovo biti do sada najuspješnije izdanje festivala od njegovog pokretanja.

  Najviše pozornostu, kao i svake godine, privlače autohtone domaće sorte Žilavka i Blatina, koje ovaj put udruženo predstavljaju hercegovački vinari okupljeni oko udurge BLAŽ Enology. Ove dvije sorte su sinonim za vina iz hercegovačkog kraja, a u Bosnu i Hercegovinu sa Dekantera (svjetskog natjecanja) i drugih natjecanja donijele su zlatne, srebrne i brončane trofeje.

  Festivalu su nazočile i brojne poznate osobe iz raznih sfera društvenoga života, poput pjevača Halida Bešlića, nogometaša Senada Sušića…

  Podijeli objavu