Naslovnica GOSPODARSTVO Hercegovački vinari udruženi dolaze na Sarajevo Wine Fest

  Hercegovački vinari udruženi dolaze na Sarajevo Wine Fest

  Podijeli objavu

  Trinaesti po redu Međunarodni festival vina i gastronomije u Sarajevu, održat će se u hotelu Holiday 6. i 7. veljače, a okupit će renomirane domaće i regionalne vinarije sa područja Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije

  Uz vrhunsku prezentaciju vina bit će predstavljena i bogata gastro ponuda predstavnika domaćih proizvođača vrhunskih delicija. Tako će se na stolovima, uz vina, naći čuveni livanjski sir, proizvodi Udruge ljubuških maslinara, mesni proizvodi i domaća peciva “Zlatnog zrna”, proizvodi Sarajevske pivare i dr.

  – Festival je poseban naglasak stavio na proizvođače vrhunskih vina okupljenih oko Udruge “Blaž”, koju su osnovali hercegovački vinari mlađe generacije. Domaći vinari će ovom prilikom, svojim udruženim snagama, predstaviti autohtone domaće sorte Žilavku i Blatinu koje su, između ostalog, u Bosnu i Hercegovinu sa Dekantera i drugih natjecanja donijeli zlatne, srebrne i brončane trofeje.

  Organizatori za vrijeme trajanja Festivala očekuju dolazak više od 1.000 posjetitelja među kojima su svi dobrodošli.

  Podsjetimo, Međunarodni festival vina i gastronomije počinje sutra u 17 sati, a posjetiteljii u sadržajima mogu uživati tijekom četvrtka i petka u razdoblju od 17 do 22 sata.

  Podijeli objavu