Naslovnica POLITIKA Misli da je ‘pojeo vuk magare’: Beljak se ispričao zbog divljačkog ispada

Misli da je ‘pojeo vuk magare’: Beljak se ispričao zbog divljačkog ispada

Podijeli objavu

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak jučer je užario društvene mreže svojom objavom da UDBA nije pobila dovoljno političkih emigranata u zemlji i svijetu.

“Preko 100? Očito nedovoljno. Vidjeli smo tko je radio sranja i vodio sve ratove od 91-ve do 99-te. Fašisti iz bivše Jugoslavije i iz drugih zemalja koji su izbjegli UDBI”, napisao je jučer Beljak na Twitteru.

Nakon lavine reakcija Beljak je izbrisao tvit i ispričao se.

“U vezi ovog mog nespretnog i nesretnog tweeta. Taj tweet je dio šire rasprave, pune uvreda i laži. No, nebitno. Žao mi je što se iz moje objave dalo zaključiti kako podržavam politička ubojstva, a to, naravno, nije istina. Žalim i ako sam nekoga uvrijedio. Pogriješio sam”, objavio je Beljak.

Na njegovu objavu osvrnuo se i HDZ-ov Željko Reiner.

– Bez obzira na neuvjerljivost njegove isprike, ona zabrinjava zato što ukazuje na porast lijevog ekstremizma u našoj zemlji. Ljudi koji pomisle, a kamo li da napišu na svom Twitteru, da bi se sa svojim suparnicima razračunavali na taj način, očito tako i misle.

Smatram da su Beljakove izjave nedopustive u modernom demokratskom društvu.

Nije to prvi puta i uklapa se u izjave saborskog zastupnika SDP-a Nenada Stazića, koji je nedavno rekao „izgleda da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika.”

Podijeli objavu