Naslovnica POLITIKA Predsjednica. Jer Hrvatska zna!

Predsjednica. Jer Hrvatska zna!

Podijeli objavu

– Hvala vam lijepa, drage Hrvatice i Hrvati u Hrvatskoj, BiH i diljem svijeta. Dragi državljani Republike Hrvatske, dragi dužnosnici, dragi prijatelji i uzvanici, dragi Jakove i moja draga, strpljiva obitelji. Hvala vam svima što ste došli – počela je svoje obraćanje predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović tijekom današnjeg predstavljanja Izbornog programa u prepunoj Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

U Hrvatsku se ne vjeruje prema potrebi, kao što to čine neki od danas do sutra, nego se Hrvatsku živi svakim danom i od toga neću odstupiti ni u novom mandatu! – poručila je naša predsjednica, pozvavši sve građane da zajedno s njom nastave graditi bolju, ponosnu i prosperitetniju Hrvatsku.

7 glavnih programskih točaka

U snažnom govoru Kolinda Grabar-Kitarović iznijela je sedam glavnih točaka svog programa, nastalog na temelju njezinog iskustva, predanog rada i postignuća tijekom prvog mandata: hrvatski razvoj, hrvatski identitet, hrvatska odlučnost, hrvatska pravednost, hrvatska demokracija, hrvatska sigurnost & hrvatski optimizam.

Hrvatska zna da nemamo vremena za eksperimente!

HRVATSKA ZNA DA NEMAMO VREMENA ZA EKSPERIMENTEVremena su zahtjevna, izazovi se množe. Na njih se može odgovoriti samo jasnim vodstvom. Vodstvom koje okuplja, a ne dijeli. Koje spaja, a ne razdvaja. Hrvatska zna da nemamo vremena za eksperimente!#Kolinda #Predsjednica #JerHrvatskaZNA

Gepostet von Kolinda Grabar-Kitarović am Montag, 11. November 2019

Hrvatski razvoj: Obitelj u središtu svih politika

Moj je neupitni stav da hrvatska obitelj i blagostanje obitelji moraju biti u središtu svih politika, aktivnosti i napora različitih dionika u društvu. Moramo ustrajati u implementaciji integralnog niza mjera za ekonomsko i socijalno osnaživanje hrvatske obitelji kao jezgre hrvatskog društva.

Hrvatski identitet: Povratak ukradene baštine & arhivske građe

I nadalje ću se boriti za očuvanje kulturnog i političkog identiteta Hrvata u BiH kao konstitutivnog i jednakopravnog naroda. Tražit ću snažniji angažman u cilju povratka preostale kulturne baštine koja je ukradena tijekom velikosrpske agresije te povratka iz Srbije otete arhivske građe. Jer to je naše, hrvatsko, i treba biti vraćeno Hrvatskoj.

Hrvatska odlučnost: Izlazak iz „regiona“ & rješavanje sudbine nestalih

Svoju aktivnu ulogu i stav Hrvatska je pokazala u Inicijativi triju mora kojom sam našu zemlju napokon iščupala iz tzv. „regiona“.

Nastavit ću aktivno raditi na rješavanju sudbine nestalih hrvatskih branitelja i civila iz Domovinskog rata. U tome nikada neću posustati, inzistirat ću da nalaženje nestalih bude postavljeno kao glavni uvjet za daljnji napredak Republike Srbije prema članstvu u Europskoj uniji.

Hrvatska pravednost: Zaštita majčinstva & pravobranitelj za starije osobe

Jednaka plaća za isti rad, ravnopravna društvena promocija, zaštita majčinstva… samo su neka od prava koja ću i dalje zagovarati. Ostat ću dosljedan glas protiv korupcije u hrvatskom društvu.

Svaki ljudski život dragocjen je, a one koje ga donose na svijet, trudnice, jedna su od najosjetljivijih društvenih skupina. Društvena klima, odnosno naša pažnja, razumijevanje i poštovanje prema njima podjednako su važne za odluku o majčinstvu kao i socioekonomski uvjeti u društvu.

Predložit ću uvođenje institucije pravobranitelja za starije osobe, institucije kroz koju će naši stariji sugrađani imati svog zastupnika u javnosti.

Hrvatska demokracija: Veći broj preferencijskih glasova

Predložit ću da se poveća broj preferencijskih glasova. Podržavam načelo da se građani o važnim pitanjima mogu izjasniti i referendumom. Pojačani interes građana za referendumskim izjašnjavanjem u proteklom razdoblju jasno upućuje kako u hrvatskom društvu postoje prijepori koje politički sustav nije uspio razriješiti redovitim mehanizmima.

Hrvatska sigurnost: Osnaživanje HV-a & hrvatske policije

Zagovarat ću provođenje mjera aktivne populacijske politike kao temelja sigurnosne politike, jer demografija leži u srcu nacionalne sigurnosti. Država bez naroda, teritorij bez stanovnika, porozni su i lako postaju metom izvanjskih geopolitičkih čimbenika.

Ustrajat ću na nastavku razvoja obrambenih i nadzornih sposobnosti nužnih za suočavanje s ugrozama 21. stoljeća te na osnaživanju Hrvatske vojske i hrvatske policije. I uvijek ću braniti njihovu čast, jer oni rade dostojanstveno i predano. Hvala im što služe na svojim mjestima kako bi osigurali našu sigurnost i naš mir!

Hrvatski optimizam: Vjerujmo u sebe, jer znamo, hoćemo i možemo!

Vjera u sebe, vjera da imamo snage i znanja svoje mogućnosti pretvoriti u stvarnost. Srebro zlatnog sjaja hrvatske nogometne reprezentacije pokazalo je koliko takav uspjeh može osnažiti vjeru u bolje sutra, vjeru u Hrvatsku! Ovo je program u koji je stoga ugrađeno sve ono što smo dosad postigli, posebice baština našega prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana!

O nama samima ovisi kakvu ćemo Hrvatsku graditi i što ćemo ostaviti svojoj djeci. Nastavimo zajedno put kojim smo krenuli, nastavimo graditi Hrvatsku koju želimo i zaslužujemo i, prije svega, vjerujmo u sebe, jer znamo, hoćemo i možemo. Pokažimo da Hrvatska zna i što sve Hrvatska zna!

Vjerujem u Hrvatsku, jer vjerujem u svakog hrvatskog čovjeka!

Vjerujem u Hrvatsku koja zna odgovore na izazove koji su pred nama. Vjerujem u Hrvatsku koja se zna nositi s problemima. Vjerujem u Hrvatsku, jer vjerujem u svakog hrvatskog čovjeka. Bolja Hrvatska nije daleko. Bolja Hrvatska je tu, među nama, među našim ljudima u Hrvatskoj i diljem svijeta i zato ću biti vaša predsjednica, jer Hrvatska zna i mora bolje. Živjeli! – zaključila je svoj govor sadašnja i buduća predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Naša, hrvatska predsjednica!

Podijeli objavu