Naslovnica POLITIKA Provalnik u automobile Beljak nije dostojan Tuđmanu obrisati ni cipele

Provalnik u automobile Beljak nije dostojan Tuđmanu obrisati ni cipele

Podijeli objavu

Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner i predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu dr. sc. Irena Petrijevčanin Vuksanović oštro su osudili primitivni, nebulozni ispad predsjednika HSS-a Kreše Beljaka – da je prvi hrvatski predsjednik „otac korupcije u RH“.

Reiner je Beljaku poručio da Tuđmanu nije dostojan obrisati ni cipele.

– Da nije tragično, bilo bi smiješno! Da to o čovjeku koji je osnovao modrenu Hrvatsku govori čovjek koji je pravomoćno osuđen zbog teške provale u više automobila na osam mjeseci, uvjetno tri godine, i da se takav lik uopće usudi tako nešto govoriti o dr. Franji Tuđmanu – kojem nije dostojan obrisati ni cipele!

Kako će pravi HSS-ovci glasovati za Beljaka?!

Hoće li ijedan pravi HSS-ovac, koji poštuje braću Radić, Mačeka i Josipa Pankretića, ikada više moći glasovati za osobu koja je tako nešto ustvrdila o predsjedniku Tuđmanu?! – zapitao se Reiner te poručio tzv. Antikorupcijskom savezu:

– Koalicija SDP-a, HSU-a, HSS-a i Snage, čiji su čelnici potpisali tzv. Deklaraciju o borbi protiv korupcije, trebala se prozvati korupcijskom, a ne antikorupcijskom koalicijom. Jer tu su predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji je protuzakonito dobio dar od 263.000 kuna, i čelnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš, koja je zaboravila prijaviti stanove i garaže, davala honorare samoj sebi, na što je također „zaboravila“, preplaćivala cijenu obnovljenih kuća u Gunji i Rajevu Selu…

Isprika nije dovoljna

Na opasku novinara da se Bernardić ispričao javnosti, Reiner je istaknuo da to ne može biti dovoljno.

– Mnogi bi voljeli protuzakonito ostvariti materijalnu dobit, pa se ispričati i da je onda sve u redu i prihvatljivo. No tako to ne ide.

Uvrede i laži – politička platforma

Beljakov primitivni izgred osudila je i naša zastupnica dr. sc. Irena Petrijevčanin Vuksanović.

– To su lažne, neutemeljene i sramotne izjave usmjerene protiv prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koji je znao preuzeti inicijativu i voditi hrvatski narod u najtežim vremenima. Osoba koja je to izjavila pokazuje da joj nije stalo do istine, nego do manipulacija, vrijeđanja i laži, na čemu jedinom i gradi svoju političku platformu.

Podijeli objavu