Naslovnica ZANIMLJIVOSTI FOTO: Srednja škola Čitluk sudjelovala na svehrvatskoj smotri “Dani kruha – dani...

  FOTO: Srednja škola Čitluk sudjelovala na svehrvatskoj smotri “Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje” u Kutini

  Podijeli objavu

  Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića sudjelovala je 12. i 13. listopada 2019. godine u prigodnom programu obilježavanja državne i svehrvatske smotre „Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje“ u Kutini.

  Središnja svečanost ove manifestacije koja je organizirana pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, udruge Lijepa naša, grada Kutine i lokalne turističke zajednice odvijala se na gradskom trgu u Kutini. U zanimljivom programu sudjelovale su škole, vrtići, udruge i organizacije iz cijele Hrvatske, kao i njihovi gosti iz Bosne i Hercegovine.

  Program je započeo svečanim otvaranjem smotre / kulturno-umjetničkim programom, a nastavio se procesijom i Svetom misom na Trgu dr. Franje Tuđmana, te blagoslovom plodova. Nakon mise i blagoslova uslijedilo je uručivanje Kruha zahvalnosti Visokom pokroviteljstvu i uzvanicima a zatim razgledavanje štandova, tj. izložba sudionika i međunarodnih eko škola prezentiranjem plodova zemlje.

  Učenici naše škole Helena Soldo (I.2), Andrijano Barbarić (II.3) i Mladen Sivrić (II.3) u pratnji ravnateljice, prof. Adele Škutor i pedagoginje Josipe Primorac također su bili dio programa izložbe na kojem su prezentirali plodove kojima je bogato naše Brotnjo. Naravno, nisu prošli nezapaženo – osim što su učenici bili odjeveni u narodne nošnje našega kraja oduševili su sudionike i raznovrsnim plodovima koji su se našli na njihovom stolu. Za pripremljenu hranu na štandu zaslužni su vrsni kuhari naše škole kojima od srca zahvaljujemo na njihovu doprinosu. Hvala i ekološkoj sekciji na prigodnim plakatima koje su izradili za ovu prigodu. Sudjelovanjem u programu ove manifestacije te ponosno predstavljajući naše mjesto i našu školu učenici su stekli još jedno zanimljivo životno iskustvo a za svoj doprinos uručena su im i priznanja koja će im svakako biti vrijedna uspomena na ovaj zanimljiv projekt. – stoji u objavi na web stranici Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku.

  Podijeli objavu