Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Stiže pogoršanje vremena, uz pad temperatura u planinama moguć i snijeg

Stiže pogoršanje vremena, uz pad temperatura u planinama moguć i snijeg

Podijeli objavu

Danas tijekom dana očekuje se jače pogoršanje vremena uz kišu, pljuskove i grmljavine.

Lokalno je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme uz obilne oborine, osobito na Jadranu, Crnoj Gori, jugozapadnoj Bosni, većem dijelu Hercegovine i sjevernoj Makedoniji.

Noćas i sutra će zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu Hercegovini i Crnoj Gori jaka, na udare vrlo jaka bura.

S osjetnim padom temperatura u višim gorskim područjima Bosne i Hercegovine, sjevera Crne Gore, Hrvatske, navečer i u noći na petak i sjeverne Makedonije očekuje se susnježica i snijeg – donosi facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Pri tome je moguće stvaranje snježnog pokrivača, pogotovo u gorskim područjima na oko 1500 metara nadmorske visine i većim nadmorskim visinama.

Od sutra se očekuje osjetan pad temperatura i neprimjereno hladno vrijeme za ovo doba godine.

U petak će se vrijeme nakratko smiriti uz slabljenje bure i sjeveroistočnjaka uz okretanje vjetra na sjeverozapadne i jugozapadne smjerove.

Subota nosi novo prolazno naoblačenje uz kišu i pljuskove, da bi nedjelja donijela jedan kratak predah prije novog jačeg pogoršanja i novih obilnijih oborina na početku sljedećega tjedna.

Inače s ovih nekoliko brzih pogoršanja u Alpskom području će pasti veće količine snijega.

 

Podijeli objavu