Naslovnica POLITIKA U mirovinu sa 65 godina: Plenković prihvatio sve zahtjeve sindikata

U mirovinu sa 65 godina: Plenković prihvatio sve zahtjeve sindikata

Podijeli objavu

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske uvodno se ministrima obratio premijer Andrej Plenković i iznenadio objavom da će Vlada prihvatiti sve zahtjeve Inicijative 67 je previše.

– Smatramo da je mirovinska reforma jedna od važnih strukturnih reformi i njome je mirovinski sustav cjelovito unaprijeđen. Pozdravili su je i analitičari agencija za kreditni rejting. Mirovine su se povećale, ispravljene su nejednakosti, a vodili smo računa i da nijedna skupina osiguranika ne bude oštećena, kazao je Plenković te izvijestio kako će Vlada prihvatiti sve zahtjeve Inicijative 67 je previše.

– Tijekom proljeća bili smo bili suočeni s aktivnostima građanske inicijtive ’67 je previše’ i nakon što su potpisi prikupljeni ustanovili smo da je potpise dalo više od 700 tisuća građana. Analizirali smo ovu situaciju i donijeli sljedeću odluku – čuli smo poruku hrvatskih građana i kao Vlada donijeli smo odluku da ćemo u cjelosti preuzeti zahtjeve referendumske inicijative i promijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju. Očekujem prijedlog od ministra rada i mirovinskog sustava i drugih ministarstava da u što ranijem roku predložimo izmjene odgovarajućih zakona i potom ovu inicijativu predložimo Saboru na usvajanje, objavio je Plenković.

HRT.hr

 

Podijeli objavu