Naslovnica CRNA KRONIKA Al Kaida najavila nove terorističke napade u Europi

Al Kaida najavila nove terorističke napade u Europi

Podijeli objavu

Lider Al Kaide Ajman al Zavahiri pozvao je u četvrtak sljedbenike ove terorističke organizacije da u predstojećem razdoblju izvrše napade na SAD, Europu i Izrael.

Al Zavahiri ovaj poziv uputio je povodom obilježavanja godišnjice terorističkih napada na New York i Washington, te je ohrabrio “muslimansku braću širom svijeta” da budu “inventivni i kreativni” u iznalaženju mogućnosti za napade u ovim zemljama.

“Interesi Izraela i njihovih američkih, britanskih, francuskih, ruskih i europskih saveznika nalaze se posvuda. Na isti način, kako se oni udružuju da budu dio snaga koje će se suprotstaviti nama na svim mjestima na svijetu gdje to mogu, i mi isto tako moramo njih napasti na svim mjestima na svijetu gdje to možemo”, poručio je prvi terorist Al Kaide. Naglašava da je Zapad pokazao slabost i kukavičluk te tvrdi da je dokaz za to odluka Donalda Trampa, predsjednika SAD, da pokrene tajne pregovore sa talibanima u Afganistanu.

“Islamski emirat je zadao žestoke udarce SAD. Zato su Amerikanci pokazali željnost da pregovaraju o povlačenju iz Afganistana”, naveo je Al Zavahiri u video-poruci dugoj 33 minute, a koju je, kako pišu američki mediji, otkrio Rafael Gluk, suosnivač “JihadOScopa”, tvrtke koja presreće terorističke komunikacije širom svijeta.

Prema tvrdnjama ove tvrtke, poruku je producirao propagandni odjel Al Kaide pod nazivom Al Sahib Media. Prema njihovim navodima, ova grupacija je prvo u utorak putem jedne kriptovane aplikacije poslala poruku da će uskoro video biti objavljen, a onda je u srijedu kompletan video učitan na nekoliko veb-servera širom svijeta – prenose mediji.

Podijeli objavu