Naslovnica GOSPODARSTVO Zašto još nije počela gradnja poddionice od Zvirovića do Počitelja?

  Zašto još nije počela gradnja poddionice od Zvirovića do Počitelja?

  Podijeli objavu

  Unatoč tome što su kineske tvrtke još prije dva mjeseca dobile posao izgradnje najvrijednije dionice na Koridoru Vc, Zvirovići – Počitelj, radovi još uvijek nisu počeli zbog administrativnih poteškoća, izvještava Indikator.ba.

  Kako bi se otklonila blokada, angažirao se i kineski veleposlanik u BiH Xi Jin Ping pa je u Dretelju održan sastanak Denisa Lasića, federalog ministara prometa i veza, kineskog veleposlanika i direktora JP Autoceste FBiH, s predstavnicima kineskih tvrtki China State Construction Engeering Company i Synohydro Power China.

  “Očito je da tvrtka koja je dobila posao ima poteškoća, prije svega, administrativne prirode, kad je u pitanju registracija, osiguranje djelatnika, osiguranje menadžera i inženjera, pa dobivanja radnih i određenih građevnih dozvola itd. Razmijenili smo informacije da bismo s razine Ministarstva mogli pomoći. Što se tiče Ministarstva kojem sam na čelu, Vlade FBiH i Autocesta, odlučili smo pomoći da bi radovi što prije počeli. Uvjeren sam da će to biti u dogledno vrijeme, za mjesec dana”, naglasio je ministar Lasić.

  Direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić kazao je kako je tvrtka kojoj je na čelu kao investitor opredijeljena pomoći izvođaču da u predviđenom roku završi radove na dionici Zvirovići – Počitelj.

  -Da bi se nešto završilo, mora se početi. Dakle, ključna je stvar kad ćemo početi. Postoje rokovi, pa smo došli vidjeti ako treba pomoći u pogledu administracije i slično. Kako će se oni organizirati, imaju li radne snage ili ne, nisu to stvari koje bi mi iz Autocesta rješavali. To smo i precizno rekli. Svaki projekt sa sobom nosi i izazove koje ne možemo predvidjeti, ali mora se započeti, a izazove rješavati u hodu”, kazao je Terzić.

  Večernji List

  Podijeli objavu