Naslovnica DRUŠTVO Proslavljen 12. Dan Blizanaca

Proslavljen 12. Dan Blizanaca

Podijeli objavu

Mještani mjesne zajednice Blizanci i njihovi gosti okupili su se jučer na proslavi 12. Dana Blizanaca. Ova tradicionalna proslava započela je u župnoj crkvi na Gradini, gdje je don Đuro Bender, župnik župe Mučeništvo sv. Ivana Krstitelja, Glavosjek – Gradina, predvodio misno slavlje.

Nakon misnog slavlja don Đuro Bender i župni vikar Josip Radoš predvodili su i molitvu kod spomenika podignutog poginulim i nestalim u II svjetskom ratu, poginulim nakon II svjetskog rata i poginulim u Domovinskom ratu iz Blizanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom prigodom kod spomenika je podignuta zastava, što je Matej Božić popratio izvedbom Lijepe naše na trubi, dok su mladi iz Blizanca položili vijenac i zapalili svijeće te na taj način, uz ostale nazočne, odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Organizatori ovog tradicionalnog druženja i ove su se godine potrudili da se svi okupljeni na proslavi osjećaju ugodno i da u druženju, pjesmi i veselju provedu lijepe trenutke na terenu SRC Blizanci, gdje je održan završni dio proslave. A dobrodošlicu svim nazočnim poželio je Zdenko Božić, predsjednik MZ Blizanci i predsjednik Organizacijskog odbora 12. Dana Blizanaca.

Kao i ranijih godina na proslavi su se okupili mještani Blizanaca, njihova rodbina, prijatelji i uzvanici te je na taj način nastavljena tradicija proslave Dana Blizanaca, na kojoj su neizostavni ugodni razgovori, obilata gozba, pjesma, ples i veselje, koje na ovoj proslavi potraje do dugo u noć.

Inače, prema podacima prikupljenim popisom stanovništva iz 2013. godine u Blizancima živi 540 osoba, dok osobe podrijetlom iz ovog mjesta također žive u Sloveniji, Kanadi, Njemačkoj, Americi i ostalim krajevima svijeta iz kojih rado dolaze u svoj rodni kraj i na proslavu Dana Blizanaca.

Među uzvanicima na sinoćnjoj proslavi bili su načelnik općine Čitluk Marin Radišić i direktor JP NIO Službeni list BiH Dragan Prusina.

Citluk.ba

Podijeli objavu