Naslovnica POLITIKA Proslavu u Kninu nazvao desničarskim dernekom: Josipović optužio Kolindu da je pijana

Proslavu u Kninu nazvao desničarskim dernekom: Josipović optužio Kolindu da je pijana

Podijeli objavu

Jučerašnji govor predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u Kninu bio je privatizacija javne proslave, što je vrlo neukusno – smatra Ivo Josipović.

Riječ je o nedopustivom nastupu. Vidjeli smo još jedan od pokazatelja društvene regresije. Ne samo da je pričala besmislice, s obzirom na prigodu na kojoj je govorilo, nego je imala i čudnu gestikulaciju pa se mnogi pitaju je li tome prethodila konzumacija alkohola”, navodi nekadašnji predsjednik Republike.

Josipović kaže kako nije nužno da se predsjednik drži protokola, ali je to poželjno.
Dodaje kako se radi o potpuno nesuvislom nastupu koji je bio još samo jedan loš korak u ovogodišnjem obilježavaju Dana zahvalnosti.

“Opća slika te predstave bila je jako ružna, desničari koji viču ‘Za dom spremni’… Cijela se priredba pokazala kao desničarski dernek, što doista ne valja”, kaže Josipović.

Dodao je kako je policija HOS-ovce koji su uzvikivali “Za dom spremni” jednostavno trebala udaljiti i prekršajno kazniti.

Komentar predsjednice kako je htjela i sama uzeti pušku i otići u rat smatra veoma neumjesnim.

“Nitko od nje ne očekuje da se pravda što nije išla u rat, ona je tada radila neke druge stvari. Ali kada ona cirkusira, onda to otvara različite rasprave. Ne mislim da će joj se ovaj nastup u Kninu dobro odraziti na rejting za kojim toliko trči”, naglasio je Josipović – prenosi Index.hr.

Podijeli objavu