Naslovnica POLITIKA U sukobu sa samim sobom i zdravim razumom: Zvizdić od danas na...

U sukobu sa samim sobom i zdravim razumom: Zvizdić od danas na čelu zakonodavne i izvršne vlasti

Podijeli objavu

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i jedan od prvaka Izetbegovićeve stranke (SDA) Denis Zvizdić danas je službeno postao i predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Mandat Borjane Krišto (HDZ BiH) kao predsjedavajuće Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH započeo je 6. prosinca 2018. godine i trajao je do 5. kolovoza 2019. godine kada je predsjedavanje preuzeo Denis Zvizdić (SDA).

Naime, predsjedatelj i dva zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH, kao i predsjedatelj i i dva zamjenika predsjedatelja Doma naroda BiH izmjenjuju se svakih osam mjeseci, isto kao i članovi Predsjedništva BiH.

Zvizdić će se na dužnosti predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH zadržati sve do 5. travnja 2020. godine kada će predsjedavanje od njega preuzeti Nebojša Radmanović (SNSD).

Ovakav presendan nije viđen u modernoj demokraciji, da je jedan čovjek na čelu i zakonodavne i izvršne vlasti. To čak nije bilo viđeno ni u diktaturama jer i tijekom rigidnog komunizma od SSSR-a do Jugoslavije, ali zato evo to imamo u eksperimenutu kojega živimo.

 

Podijeli objavu