Naslovnica KULTURA Senzacija iz HKUD-a Vionica: Na VII. Međunarodnoj večeri folklora ugostit će tri...

Senzacija iz HKUD-a Vionica: Na VII. Međunarodnoj večeri folklora ugostit će tri državna ansambla iz Hrvatske, Srbije i Makedonije

Brotnjo.info

Podijeli objavu

Članovi HKUD-a Vionica zimu su proveli vježbajući i pripremajući se za nadolazeće nastupe, ali i za VII. Međunarodnu večer folklora „Vionica 2018.“.

Kroz igru i zabavu nastoje s mladima otkriti bogatu hrvatsku glazbenu i plesnu tradiciju, kako na brojnim nastupima širom BiH, ali i diljem inozemstva.

“Iz godine u godinu društvo broji sve više članova i to nam je najveći pokazatelj da su mladi jako zainteresirani za oživljavanje uspomena na glazbeno i plesno nasljeđe svoga kraja” – kazuju nam iz HKUD-a Vionica.

Već 1. svibnja očekuje ih nastup u Njemačkoj za koji se aktivno pripremaju. Nakon toga nastupa nastavljaju s pripremama za VII. Međunarodnu večer folklora „Vionica 2018.“, koja će kao i predhodnih godina održati na malonogometznom igralištu osnovne škole na Vionici, a trajat će tri dana (29., 30. lipnja i 1. srpnja).

„Ovom već tradicionalnom manifestacijom njegujemo i oživljavamo izvorno te svojom gastro ponudom, folklornim i zabavnim programom nastojimo ovaj kraj učiniti bogatijim, sadržajnijim i atraktivnijim za domaće stanovništvo kao i za goste koji su u potrazi za živim i autentičnim događajima.“ –  kazuju za Brotnjo.info iz HKUD-a Vionica.

U proteklih sedam godina HKUD Vionica je ugostilo  77 kulturno umjetničkih društava iz 12 država.

Uz mnoga kulturno umjetnička društva iz Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Poljske, te BiH vrlo su ponosni što će na VII. Međunarodnoj večeri folklora svojim nastupima uveličati čak državna ansambla:

  • Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske “Lado”
  • Nacionalni ansambl “Kolo” Srbija
  • Makedonski nacionalni ansambl “Tanec” Makedonija

“Teško je opisati sreću i ponos svih članova koji će rame uz rame imati priliku nastupati s ovako velikim ansamblima.  Ovo je prvi put u BiH da ova tri ansambla imaju zajednički nastup. Na kraju što reći nego da se radom i trudom sve može” – poručuju Viončani.