Naslovnica DRUŠTVO Na Bleiburgu samo Sveta Misa: Nema više zastava i znakovlja, ukinuti šatori...

Na Bleiburgu samo Sveta Misa: Nema više zastava i znakovlja, ukinuti šatori s hranom i pićem!

Pogled.ba

Podijeli objavu

Uoči obljetnice na Bleiburškom polju iz Austrije stiže ozbiljno upozorenje Hrvatskoj. Hrvatska je to ozbiljno shvatila te je poduzela neke korake. Austrijska crkva jasno je dala do znanja što ne želi gledati na Bleiburškom polju.

Određeni krugovi u Austriji žalili su se i vršili pritisak na biskupa”, kaže Bože Vukušić iz Počasnog bleiburškog voda, prenosi Pogled.ba.

Zato je i reagirala Crkva, smatra Zlatko Hasanbegović, koji je godinama organizirao ovakve skupove.

“Stanoviti krugovi iz austrijske političke i parapolitičke ljevice u uskoj su vezi s njihovim ideološkim jednojajčanim blizancima ovdje u Hrvatskoj”, kaže Hasanbegović.

Premijeru naputak biskupa nije sporan.

“Važno je da se poštuju austrijski propisi i da bilo koja obilježja koja bi mogla biti protiv pravnog poretka Austrije ne budu korištena”, kaže premijer.

Hrvatski Sabor bio je i bit će pokrovitelj na Bleiburgu, poručuju s Markova trga.

“Dobar naputak. Apsolutno dobar naputak i mislim da to neće uzrokovati nikakve probleme”, kaže potpredsjednik Sabora, HDZ-ov Željko Reiner.

I tako ćemo 2018. jasno znati što će se smjeti, a što ne na Bleiburgu, jer su to tako propisali biskupi. Pa i kako se odjenuti.

“Ne samo HOS-ove zastave već nikakve zastave nisu dozvoljene jer se radi o vjerskom skupu. Sve znakovlje i uniforme iz 2. svjetskog rata nisu dozvoljeni”, kaže Vukušić.

U povijest odlaze i hrana i piće te šatori pored mjesta održavanja mise.

Ove godine bit će policije kao nikada dosad, ali i austrijskog tužiteljstva na terenu.

“Onaj koji napravi nešto protuzakonito bit će pritvoren, a oni koji naprave prekršaj bit će deportirani”, objašnjava Vukušić.

Podijeli objavu