Naslovnica POLITIKA Vučić: Hvala Mostarcima na gostoprimstvu, mi ćemo to znati uzvratiti

Vučić: Hvala Mostarcima na gostoprimstvu, mi ćemo to znati uzvratiti

Večernji List

Podijeli objavu

Danas su se uoči Sajma gospodarstva u Mostaru sastali član Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i razgovarali o otvorenim pitanjima između BiH i Srbije, kao i temama iz oblasti gospodarstva. 

“Razgovarali smo o temama suradnje srpskog i hrvatskog naroda na ovim prostorima i otvorenim pitanjima koje u BiH pratimo koje smo postavili kao zajednički cilj. To je riješiti otvorena pitanja, ne samo granična, već i druga kao što su prometna i energetska infrastruktura”, rekao je Čović, prenosi Večernji List.

On je kazao da suradnja ide dobrim putem.

“Okupili smo eminentna imena iz okruženja i želimo poslati poruku da možemo malo drugačije gledati na budućnost. Nada je da se unaprijedi gospodarska suradnja. To će biti šansa da smišljamo ekonomsku budućnost zajedno i da je podignemo na višu razinu”, poručio je Čović.

Predsjednik Srbije se zahvalio Draganu Čoviću i Mostarcima na gostoprimstvu.

“Sretan sam kad sam u Mostaru. Svejedno mi je govorim li ili ne govorim. Ne mislim da to određuje značaj čovjeka, mislim da ga određuju njegova djela”, kazao je Vučić.

Vučić je govorio i o konkretnim rezultatima nakon prošlogodišnjeg sajma, također je kazao da će iduće godine ponovno doći ako dobije poziv.

“Doći ću opet, da sjedim, šutim i slušam druge ljude, da obiđem sve i pokušamo napraviti bolju suradnju.”

Srbijanski predsjednik je istaknuo da je vidio samo jedan ili dva uništena bilboarda na kojem piše da je Srbija glavni pokrovitelj ovogodišnjeg sajma gospodarstva u Mostaru.

“Nadam se da u Srbiji ne bi bio nijedan uništen ako se budu tako reklamirali ljudi iz Mostara. Hvala Mostarcima na gostoprimstvu, mi ćemo to znati uzvratiti.”

Podijeli objavu