Naslovnica POLITIKA Premijer Plenković dva dana u Hercegovini

Premijer Plenković dva dana u Hercegovini

HRT.hr

Podijeli objavu

Premijer Andrej Plenković boravit će danas i sutra u posjetu BiH. Danas će nazočiti otvaranju Ureda Hrvatske gospodarske komore, a sutra otvaranju 21. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2018. Također bi se na radnoj večeri trebao sastati i s čelnicima zemalja regije, priopćeno je iz Banskih dvora.

Uz premijera u posjetu BiH bit će državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas.

Prvog dana posjeta, u ponedjeljak, Plenković će nazočiti prijemu u povodu otvorenja Ureda HGK-a u Mostaru. Prije nekoliko dana otvoren je ured HGK u Sarajevu. Nakon prijema, Plenković će sudjelovati na kojoj će biti i predsjednici Srbije, Crne Gore i Bugarske Aleksandar Vučić, Filip Vujanović i Bojko Borisov.

U utorak će Plenković sudjelovati na otvorenju 21. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2018. Mostarski sajam jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih manifestacija u regiji. Na sajmu će se predstaviti izlagači iz dvadesetak zemalja, od kojih su najzastupljenije zemlje susjedstva te Kina, Mađarska i Italija. Hrvatski izlagači na sajmu su prisutni od samih početaka, a Hrvatska je bila zemlja partner Sajma 2009., 2012. i 2017..

Banski dvori priopćili su da su “odnosi s BiH jedan od prioritetnih vanjskopolitičkih ciljeva hrvatske vlade”. “Hrvatska nastavlja pružati potporu BiH, osobito na njezinom europskom putu, i predana je političkoj suradnji u duhu dobrosusjedskih veza te daljnjem jačanju gospodarskih odnosa”.

Podijeli objavu