Naslovnica CRKVA Veliki tjedan i Uskrs u Međugorju

Veliki tjedan i Uskrs u Međugorju

Medjugorje.hr

Podijeli objavu

Donosimo molitveni program za Vazmeno trodnevlje i za sam blagdan Uskrsa u Međugorju.

Veliki četvrtak, 29.ožujka – Dan ustanovljenja euharistije i svećeništva. U Međugorju toga prijepodneva se ne ispovijeda i nema sv. misa. Molitva krunice u međugorskoj župnoj crkvi počinje u 17 sati, a u 18 je svečana sveta misa Večere Gospodnje. Nakon mise, vjernici imaju prigodu za pobožnost klanjanja Presvetom oltarskom sakramentu do pola noći. Prigoda za Ispovijed je od 16 do 17:30 sati.

Veliki petak – 30.ožujka– Petak muke Gospodnje. Izjutra u crkvi nema nikakvih obreda niti ispovijedi. Križni put za župljane i hrvatske hodočasnike na Križevcu počinje  u 11 sati. Krunica je u 17, a obredi muke Gospodinove i ljubljenje križa  u 18 sati. Taj dan je u središtu križ, stoga se vjernici pozivaju na razmatranje muke, smrti i ukopa Gospodinova. Veliki petak je u Katoličkoj crkvi dan strogoga posta i nemrsa. Napomena: Po naputku našega biskupskoga Ordinarijata, na Veliki petak se kod obreda ljubljenja križa skupljaju milodari za Svetu zemlju. Ispovijed je od 16 do 17:30 sati.

Velika subota – Vazmeno bdijenje – 31. ožujka– Na Veliku subotu Crkva se zadržava kod Gospodinova groba u molitvi i postu. Prijepodne u međugorskoj crkvi nema nikakvih obreda.  Krunica u crkvi počinje u 20 sati, a Vazmeno bdijenje  u 21 sat. Ispovijed je od 19:30 do 20:30 sati. Molitveni program, kao i obično, prenosi i radiopostaja ”Mir” Međugorje. Na velike dane svi svećenici sudjeluju u večernjem molit venom programu, zato kad počne sveta misa ili obredi  nema više ispovijedanja

Nedjelja, 01.travnja, Uskrsnuće Gospodinovo – Svete mise na hrvatskome jeziku u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 18 sati.

Uskrsna ispovijed u Međugorju