Naslovnica POLITIKA U svim crkvama diljem Brotnja veličanstveno proslavljena Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodnje

U svim crkvama diljem Brotnja veličanstveno proslavljena Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodnje

Mile Pavlović

Podijeli objavu

Kao i drugdje u katoličkom svijetu,  jučer  je i u svim prepunim  područnim i župnim crkvama Broćanskog dekanata na svečan način proslavljen blagdan Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodnje, kojom započinje Veliki tjedan – vrhunac korizmene priprave za svetkovinu uskrsnuća Gospodinova.

Jučerašnja liturgija Cvjetnice u Čitluku, Međugorju, Čerinu, Gradnićima, na Gradini i ostalim župama, započela je procesijom vjernika predvođenih svećenicima i ministrantima s križem te obredom blagoslova maslinovih i palminih grančica u uzdignutim rukama mnoštva vjerničkog puka.

Tim simboličnim činom vjernici su se još jednom podsjetili na Kristov mesijanski i trijumfalni ulazak u Jeruzalem u dane prije Pashe i Njegove muke koja je uslijedila. Potom su u prepunim crkvama slavljene svete mise i pjevana Muka Gospodina našega Isusa Krista, koju su, uz svećenike, pjevali i članovi župnih zborova.

Jučerašnji blagdan Cvjetnice zasigurno je potaknuo sva vjernička i hodočasnička srca na ozbiljno promišljanje o otajstvima Velikoga tjedna – danima Kristove muke, trpljenja, smrti i uskrsnuća.

Katolički vjernici Brotnja i međugorski hodočasnici zacijelo su potpuno svjesni kako se samo tako može spoznati stvarnost velikih tajni i čista srca dočekati najveći katolički blagdan Uskrs te svoj život mnogo lakše prihvatiti onakvim kakav jest.

Podijeli objavu