Naslovnica GOSPODARSTVO HT Eronet i ove godine uz Microsoft NetWork konferenciju

  HT Eronet i ove godine uz Microsoft NetWork konferenciju

  PROMO

  Podijeli objavu

  HT Eronet već je tradicionalno, telekomunikacijski sponzor Microsoft NetWork 8 konferencije koja će se i ove godine održati u Neumu, od 18. do 20. travnja. Konferenciju su u Mostaru najavili član Uprave HT ERONET-a i izvršni direktor za nepokretnu mrežu Tomislav Ruk i Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH.

  HT ERONET i ove će godine podržati Microsoft Network konferenciju u telekomunikacijskom dijelu i to u svim potrebnim segmentima.

  Uz ostalo, HT ERONET predstavit će novine iz područja ICT usluga, poput potpuno nove platforme za upravljanje ICT resursima, ICT marketplace-a, koji korisnicima donosi brojne prednosti – od online kupovine usluga iz ICT portfolia, do potpunog upravljanja resursima, gdje god se nalazili, što je pojasnio član Uprave HT ERONET-a Tomislav Ruk na konferenciji za novinare.

  „Sve funkcionalnosti se oslanjaju na intuitivno korisničko sučelje koje će korisniku omogućiti što brži i lakši pristup ICT uslugama. Uz promjenu korisničkog sučelja, u okviru ICT marketplace-a, ponudit ćemo, kao prvi na bosanskohercegovačkom tržištu, mogućnost najma virtualnih servera s Microsoft Windows Server 2016 operativnim sustavom, te s proširenom ponudom SQL edicija dobavljivih kao usluga, u ovisnosti o potrebama korisnika, a sve u okviru usluge Cloud Server. Sve ovo, kao i ponuda za krajnje korisnike, rezultat je iznimno uspješne suradnje s Microsoftom BiH, a sponzoriranje Network 8 konferencije još je korak dalje u toj suradnji“, naglasio je Ruk.

  Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija kazao je:

  „Microsoft već dugi niz godina radi s HT ERONET-om na procesima poslovne transformacije i implementacije tehnoloških inovacija za povećanje konkurentnosti te nam je iznimno drago da je  HT ERONET u mogućnosti da dio takvih rješenja koje već sam uspješno koristi, ponudi i svojim korisnicima. HT ERONET je također i ove godine, kao Telekomunikacijski sponzor, prepoznao značaj i potencijal održavanja Microsoft NetWork konferencije, kao – ne samo najveće poslovno-tehnološke konferencije u Bosni i Hercegovini, već i ključnoga mjesta susreta svih ključnih osoba u lokalnoj IT industriji i predstavnika najvećih privatnih kompanija, odnosno predstavnika javnog i akademskog sektora. S više od 80 planiranih predavanja i tri radionice, sigurni smo da će sudionici i partneri konferencije biti veoma zadovoljni te iskoristiti prigodu, kroz predavanja posvećena poslovnoj transformaciji, uslugama iz clouda, naprednoj obradi podataka i umjetnoj inteligenciji, svi zajedno pronađu rješenja i ideje za dalje unaprjeđenje vlastitog biznisa i sveukupnog poslovnog ambijenta.“

  Na konferenciji će korisnici također moći dobiti sve informacije o ostalim uslugama u okviru ICT portfolia – od automatizirane kupnje Microsoft Office 365 portfolia, do usluga backup i disaster recovery as a service. Sve ove usluge su dostupne iz ICT marketplace-a HT ERONET-a, uz mogućnosti testiranja usluga.

  Inače, dugogodišnja suradnja HT ERONET-a s Microsoftom iznjedrila je i projekt opremanja računalne učionice na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, u kojoj je, između ostaloga, smješten i Microsoft Skills Centar.

  Naime, iznimna suradnja Sveučilišta u Mostaru, HT ERONET-a i Microsofta, počiva na načelima međusobnog razumijevanja, zajedničkim interesima i aktivnostima usmjerenim na razvoj i unaprjeđenje STEM znanja studenata, te procesu digitalne transformacije društva u cjelini. Opremanje ovoga laboratorija, u okviru Sveučilišta, temeljna je pretpostavka za stjecanja novih i poboljšanja postojećih IT znanja studenata, kroz različite edukativne aktivnosti.

  Nadamo se da je ovo samo jedan u nizu sličnih projekata koji će HT ERONET u budućnosti realizirati u suradnji sa Sveučilištem, ali i Microsoftom.

  Podijeli objavu