Naslovnica POLITIKA Vlada HNŽ-a udovoljila zahtjevima: Liječnici prekinuli štrajk!

Vlada HNŽ-a udovoljila zahtjevima: Liječnici prekinuli štrajk!

Brotnjo.info

Podijeli objavu

Liječnici medicine i stomatologije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji obustavili su generalni štrajk, koji su jutros započeli, rekao je za Avaz.ba potpredsjednik Sindikata dr. Elvedin Habibija.

Tako je u poslijepodnevnim satima održana telefonska sjednica Vlade HNŽ, na kojoj su usvojeni zahtjevi Sindikata liječnika o posebnim pregovorima i posebnom kolektivnom ugovoru, kao što su to ostvarile njihove kolege u ostatku Federacije BiH.

Odluka Vlade je hitno proslijeđena predstavnicima Sindikata, nakon čega su, kako su to i najavili, donijeli odluku o prekidu štrajka. ”Kako smo i rekli jutros, štrajk ćemo obustaviti onog trenutka kada Vlada donese odluku koja udovoljava našim zahtjevima. Dobili smo, upravo, takvu odluku i štrajk prekidamo”, rekao je dr. Habibija.

Posjećamo, u zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru održan je sastanak kojemu je tema  bila tijek pregovora sa sindikatima i zahtjevi Sindikata liječnika medicine i stomatologije u HNŽ.

Na sastanku su uz, dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade, bili nazočni: Šerif Špago, predsjedavajući Skupštine,  dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi, Adnan Faladžić, ministar financija, Rade Bošnjak, ravnatelj Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ, ravnatelji većine zdravstvenih ustanova u HNŽ i dr. Kristina Bevanda, predsjednica Sindikata liječnika medicine i stomatologije u HNŽ.

Dr. Bevanda iznova je upoznata s modelima pregovaranja sukladno Zakonu o radu, te financijskim mogućnostima Županije i iznosima u sklopu kojih pregovori mogu biti vođeni.

Većina sudionika sastanka iskazala je razumijevanje za specifične zahtjeve Sindikata liječnika medicine i stomatologije u HNŽ.

Predstavnici Vlade koja, formalno, u ime poslodavaca-zdravstvenih ustanova, vodi pregovore obvezali su se da će na sjednici, uvažavajući specifičnosti njihove djelatnosti, razmotriti postojeći model pregovaranja i donijeti odgovarajuću odluku.

Podijeli objavu