Naslovnica Obavijesti Stiže i zahlađenje: Sutra obilna kiša, meteoalarm izdao narančasto upozorenje!

Stiže i zahlađenje: Sutra obilna kiša, meteoalarm izdao narančasto upozorenje!

Brotnjo.info

Podijeli objavu

Nestabilno vrijeme s oborinama nastavlja se i u danima koji su pred nama. Meteoalarm je za sutra objavio narančasto upozorenje za područje Hercegovinu gdje se očekuje od 30-60 litara kiše po kvadratu, a lokalno je moguće i 90 litara.

U gorju je ponovno moguć obilan snijeg.

Između nedjelje i četvrtka obilnijih snježnih oborina moglo bi biti i u drugim gorskim područjima regije, donosi facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH koju uređuje prof. Zoran Zadro.

Također, postoje naznake da se snježna granica između kraja nedjelje i četvrtka spusti i do 500 metara nadmorske visine i u području Hercegovine, zaleđu Dalmacije, te priobalnih područja Crne Gore, osobito se odnosi na sredinu idućeg tjedna.

Prema prognozama za sada pravog proljeća nema ni navidiku! Cijeli sljedeći tjedan će biti  nestabilno i neprimjereno hladno vrijeme.

Uz zatopljenje koje bi stiglo od 24. ožujka temperature bi mogle približiti normalnim vrijednostima za doba godine.

Ono na što treba skrenut pozornost i svakako ponovno upozoriti jesu oborine koje će biti aktivne sljedećih desetak do petnaest dana.

To naravno može dodatno pogoršati stanje s poplavama u regiji i proširiti pojas poplava.

Uz to novi obilan snijeg koji će pasti u gorju, uz nova zatopljenja koja stižu opet će biti ubrzanih otapanja snijega.

Tako ćemo se izgleda vrtiti u krug idućih desetak do dvadeset dana.

Ne mora se ponavljati da je tlo već prezasićeno vlagom i da su sva korita rijeka poprilično popunjena. Nažalost to je situacija koja sa svakm novim otapanjima snijega i novim obilnijim oborinama može uzrokovati lokalne poplave.

Podijeli objavu