Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Proglašeni zimski uvjeti vožnje u FBiH, zabranjeno prometovanje pojedinim skupinama vozila

Proglašeni zimski uvjeti vožnje u FBiH, zabranjeno prometovanje pojedinim skupinama vozila

Brotnjo.info

Podijeli objavu
Tunel Ivan, Foto: Videonadzor BiHAMK

Stožer Zimske službe Federacije BiH proglasio je zimske uvjete vožnje, pa se u skladu s tim zabranjuje promet priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolnik zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje.

Također, autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim kotačima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na snazi je obustava prometa za sve kategorije vozila na magistralnoj cesti M-15 Livno-Šujica.

Iz istog razloga, na snazi je zabrana prometa za sva vozila i na regionalnoj cesti R-419 Rakitno-Blidinje.

Makljen, restoran kod babe Janje / Foto: Videonadzor BiHAMK

Nove sniježne padaline koje su zahvatile pojedine dijelove BiH otežale su i usporile prometovanje.

Izdvajaju se cestovni pravci: Gornji Vakuf-Prozor, Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Tuzla, Sarajevo–Sokolac, Foča-Gacko, Trnovo-Foča, Banja Luka-Čađavica, Kotor Varoš-Teslić, Banja Luka- Turbe, Srbljani-Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac- Bihać- Velika Kladuša, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar i Livno-Glamoč.

Ekipe cestarske operative nalaze se na terenu, ali zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala. Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnom stanju na cestama i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obvezno za sve kategorije vozila.

Na autocesti A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u pretjecajnu traku. Mole se vozači da na ovoj dionici autoceste voze smanjenom brzinom.

Zbog zimskih uvjeta vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila s prikolicom i tegljače na GP Izačić. Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Velika Kladuša pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, priopćeno je iz BiHAMK-a.

Podijeli objavu