Naslovnica CRNA KRONIKA Poreznicima nije zima: Za jedan dan izdali novčanih kazni u iznosu od...

Poreznicima nije zima: Za jedan dan izdali novčanih kazni u iznosu od 326.550 KM

Brotnjo.info

Podijeli objavu

Porezna uprava Federacije BiH je 1. veljače  izvršila ukupno 254 inspekcijska nadzora na području Federacije BiH kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost, drvno-prerađivačku, građevinsku, trgovinsku i druge uslužne i proizvodne djelatnosti.

U ovoj aktivnosti inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 46 neprijavljenih radnika, 62 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 16 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog tijela i devet obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti kao što su zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih otijela i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćeno je 25 objekata, a u 125 slučajeva izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 326.550 KM.

Porezna uprava će nastaviti provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju „sive“ ekonomije. Porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti su pozvani da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone, jer u suprotnom bit će predmet kontrole u sljedećem razdoblju, priopćeno je između ostaloga iz PUFBiH.

Podijeli objavu