Naslovnica Obavijesti Napokon stiže zahlađenje: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u sljedećih 7 dana

Napokon stiže zahlađenje: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u sljedećih 7 dana

Podijeli objavu

U narednim danima nad područjem Hercegovine očekuje se dosta nestabilno i turbulentno vrijeme, a novo pogoršanje stiže već danas.

U nizinama će uglavnom padati kiša, dok će u gorju biti susnježice i snijega. Snijega će ponegdje biti i u nizinama Bosne.

Nakon južine nakratko će zapuhati umjeren do jak sjeverozapadni vjetar. Tijekom četvrtka se očekuje kratkotrajna stabilizacija vremena.

Prema pisanju facebook stranice Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna prognostički modeli su zaista mnogo oscilirali zadnjih 24 sata, tako da su izlazi bili od onih ” dramatičnih ” zimskih, do onih umjerenih zimskih kakvi su uobičajeni za doba godine.

Nevjerojatno je da se ovaj put EC prognostički model priklonio GFS, čiji su izlazi sinoć od 18 sati bili slični ovima koje je Europski dao tek jutros.

Zahlađenje za vikend

Na kraju su se prognoze usuglasile da nas čeka umjereno zahlađenje tijekom petka i subote s novim oborinama.

Prvo će početi kiša, u gorju i snijeg, kojega može pasti od 15 do 30 cm.

U nizinama kopna Hrvatske, u Bosni, sjeveru Crne Gore, zatim na zapadu, jugozapadu i srednjem dijelu Srbije, također je moguć snijeg, ali uz lokalno stvaranje snježnog pokrivača.

Kratkotrajne susnježice i snijega moglo bi biti i na sjeveru Hercegovine, a u ostatku Hercegovine snježna granica bi se mogla spustiti na 600, ili 700 mnv. u nizinama uglavnom kiša.

Također bi se i u zaleđu Dalmacije snježna granica mogla spustiti do 600 mnv., međutim konkretnog snijega u nizinama najvjerojatnije neće biti osim mogućnosti susnježice nakratko.

Što se tiče izgleda vremena za idući tjedan, u prvom dijelu će biti hladno, a stići će novo kratkotrajno pogoršanje vremena uz oborine.

U drugom dijelu tjedna biti će više suho i stabilno vrijeme.

Svakako oni koji planiraju na put tijekom petka, subote i nedjelje kroz Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju trebate očekivati zimske uvjete na cestama, pogotovo u gorju gdje se poziva na oprez.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu