Naslovnica ZANIMLJIVOSTI U tijeku prijave na „Zimsku školu rezidbe vinove loze i voćnih vrsta“

  U tijeku prijave na „Zimsku školu rezidbe vinove loze i voćnih vrsta“

  Podijeli objavu

  Federalni agromediteranski zavod iz Mostara i u novoj godini nastavlja sa svojim aktivnostima, pa će tako sedmi (7) put zaredom biti organizirana „ Zimska škola rezidbe vinove loze i voćnih vrsta“.

  Škola je namijenjena svima koji žele znati kako na kvalitetan način obaviti rezidbu vinove loze ili voćnih vrsta ( masline, šipci, smokve i dr.). Polaznici škole mogu biti svi koji žele obaviti kvalitetnu rezidbu u svom vrtu, vinogradu ili voćnjaku, ali i oni koji se istim poslovima žele baviti na većim površinama, odnosno oni koji rezidbu vrše na plantažama navedenih voćnih vrsta.

  “Škola je kao i dosadašnjih godina besplatna, odvijat će se u dva dijela, teorijskom i praktičnom, a polaznici će biti upoznati s općim principima rezidbe, rezidbom vinograda vinskih i stolnih sorti, kao i principima rezidbe masline, smokve i šipka”.

  Budući će se škola odvijati u dva dijela, praktični dio nastave će se odvijati na lokalitetu Buna (Zgrada laboratorija za kvalitetu hrane). Nakon završenog školovanja polaznicima će biti uručena Priznanja o sudjelovanju.

  Zainteresirani polaznici koji žele sudjelovati u ovoj školi mogu se prijaviti do  20. siječnja 2018. god. u Federalni agromediteranski zavod, Ulica Biskupa Čule 10, ili pak prijavu izvršiti telefonski na sljedeće brojeve:  036/335-054;  036/335-053  ili 036/ 335-060.

  Ovom prilikom još se jednom pozivaju svi zainteresirani uzgajivači vinove loze i voćaka kao i hobisti da se prijave te nakon završetka škole budu bogatiji za nova i poučna iskustva.